Golf V 1.9 TDI-koliko vam trosi ulja?
- MrShadow: Ajd da cujem vlasnike...
Moj potrosio 0,5l na 6000 Km pa me interesuje jeli to normalno... napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - dumpors: jel' stvarno mislis da ce ti neko iskreno napisati:lol: napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- ZELA GTI: Sasvim normalno. Da je toliko potrošio na 1000 opet je skoro pa normalno:mrgreen: napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- MrShadow: Ne znam zasto nebi napisao iskreno, fakat ti je odgovor nidje veze..
Sad mene treba biti stid sto mi auto potrosi 0,5l/6000 km ?? napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - hasseroder: 105 ks BKC motor 1l na 6000km napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- Sajo_Golf GT: Koje ulje koristis? napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- MrShadow: [quote='ZELA GTI' pid='860955' dateline='1299526760']
Sasvim normalno. Da je toliko potrošio na 1000 opet je skoro pa normalno:mrgreen:
[/quote]
Po fabrickim prospektima kazu neki da ide od 0,15 do 0,30l na 1000 Km .. Sad opet mnogi tvrde da im ne trosi kapi, u servisu kazu da je do 0,5l normalno na 15 000... Ne znas vise kome vjerovati..
napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - dumpors: [quote='ZELA GTI' pid='860955' dateline='1299526760']
Sasvim normalno. Da je toliko potrošio na 1000 opet je skoro pa normalno:mrgreen:
[/quote]
auuuuuu, sad si naheboo :lol::lol:
napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - MrShadow: [quote='Sajo_Golf GT' pid='860958' dateline='1299526806']
Koje ulje koristis?
[/quote]
Predzadnji put je bio Castrol i nisam siguran i mislim da je manje trosio..
Zadnji put sam mjenjao u drugom servisu i tip mi je nasuo Comma ulje, tako da nisam siguran ima li to veze.. Kazu da je i ovo ulje dobro.. napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - hasseroder: ja kastrol edge, kupili smo ga novog i od prvog dana je trosio ulje. zena mi vozi auto nikad nije presao 3500 o/min. sad ima 129000km napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- dado...c:::: ko kaze da mu ne trosi ni kapi to moze sam d aprica nekom ko nezna sta je golf 5 a to sto ti torosi toliko ulja zavisi kako vozis auto ako ga stalno gazis ok je i sve zavisi koje ulje koristis, ja kad sam imo sve originalno na motoru trosijo oko 1 litar maksimalno na 20hiljada al ja sipam carstrol long laif kao mijenja se na 30 hiljada. napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- dumpors: [quote='MrShadow' pid='860956' dateline='1299526784']
Ne znam zasto nebi napisao iskreno, fakat ti je odgovor nidje veze..
Sad mene treba biti stid sto mi auto potrosi 0,5l/1000 km ??
[/quote]
hehehe, nisi me ocigledno razumio
nije tebe stid,ali mozda jest drugih... ja prvi za svoje auto nalazim 100 mana,hoces da ih odmah nabrojim...
a nismo svi isti...
napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - hasseroder: dado ti si kralj. napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- dumpors: [quote='MrShadow' pid='860959' dateline='1299526863']
Po fabrickim prospektima kazu neki da ide od 0,15 do 0,30l na 1000 Km .. Sad opet mnogi tvrde da im ne trosi kapi, u servisu kazu da je do 0,5l normalno na 15 000... Ne znas vise kome vjerovati..
[/quote]
Ti fabricki prospekti ti mnogo ne pomazu,nastimani su tako da se ne mozes zaliti.
U prospektu od fabije koju smo kupili novu 2002.g, cini mi se (nisam 100% siguran) stoji da je normalno i do 1 litar na 1000km :icon_eek:
A druga je stvar sto nismo nikada dolili ni kapi od izmjene do izmjene.
napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - ivica: na 15000km trosi mi pola litra ulja( 1.9 tdi) napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- Sajo_Golf GT: [quote='MrShadow' pid='860962' dateline='1299526947']
[quote='Sajo_Golf GT' pid='860958' dateline='1299526806']
Koje ulje koristis?
[/quote]
Predzadnji put je bio Castrol i nisam siguran i mislim da je manje trosio..
Zadnji put sam mjenjao u drugom servisu i tip mi je nasuo Comma ulje, tako da nisam siguran ima li to veze.. Kazu da je i ovo ulje dobro..
[/quote]
Ima veze koje je ulje, losije ulje se dosta vise trosi....najbolje ti je prelistaj uputstvo od svog golfa i naci ces pise koliko je normalno da potrosi ulja i to ti je 100% ssigurno :icon_wink: ne moras nikoga pitati....
Castrol je odlican:icon_cool: a za to Comma ne znam
Ja mislim da je to normalno kod tebe al vidjet ces u Betriebsanleitung (uputstvo) napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - elvis_h: ni kapi na 15000 ..... napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- technoGeek: [quote='ivica' pid='860979' dateline='1299527852']
na 15000km trosi mi pola litra ulja( 1.9 tdi)
[/quote]
Sto znaci da kod njeg nije normalno, ko zna s koliko je sat vracen :mrgreen:
Pola litra na 15000 je ok, jer je ocekivano da ce i ulje nakon te kilometraze malo ispariti i sagorjeti...Ali kvalitetno ulje :icon_wink: napisano prije 1 godina i 2 mjeseci - hasseroder: pa sta je onda s mog auta, nisam mu vracao sat i od prvog dana trosi ulje? pitao sam u servisu dok je bio pod garancijom rekli su mi da svi trose i da je to normalno. neideim vise u ovlasteni servis komsija mi mijenja ulje i potrosnja je od prvog dana bila ista- posle 6-e hiljade sa maximuma se spusti jednu kockicu ispod polovine. sad i nema logike da je neki kupljeni auto iz uvoza sa obavezno vracenom kilometrazom i predjenih 200 000 i plus km netrosi ni kap? kako to? napisano prije 1 godina i 2 mjeseci
- dado...c:::: u golfa 5 je normalno da uzme ulja al sad ima sve voje granice, u mene drug ima audija a3 105ks od mijenjanja do mijenjanja sipa 3 litre al u njega je stalno gas do kraja hladan ili vruc motor.
al ja sve mislim da je tu i do vozaca dosta kako auto koristi i sve al da mi je viditi golfa 5 da ne uzme ulja svaki put kad je scepis i baci ti crn dim znaj da ti je tad crkno ulja to je takav motor i nemozes mu nista preduzeti napisano prije 1 godina i 2 mjeseci