Audi RS3 vs BMW 1M vs Porsche Cayman R PDK
- BaXRS4: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5290534-AMS-Audi-RS3-vs.-BMW-1M-amp-Porsche-Cayman-R-PDK
1st place - Audi RS3 (251/300 points, 84 %
Fastest laptime on the wet and it's faster than the 1M around the dry track.
•Engine: i5, turbo, 340 hp, 450 Nm
•Drive: AWD, 7-speed-DSG
•Weight: 1590 kg
•Vmax.: 250 km/h (limited)
•0-40 km/h in 1,2 s
•0-100 km/h in 4,5 s
[b]•0-200 km/h in 15,7 s[/b]
•Flexibility (80-120 km/h) in 6th gear: 6,3 s
•18 m slalom: 65,2 km/h
•Braking (100-0 km/h): 33,5 m (warm, Continental SportContact5)
•Average fuel consumption: 12,7 l/100 km
2nd place - Porsche Cayman R PDK (245/300 points, 82 %
The sportiest car of the trio. Direct, precise and brutally fast. Fastest dry lap. 0-100 km/h in 4,4 s (0,2 s faster than factory's claim).
•Engine: b6, 330 hp, 370 Nm
•Drive: RWD, 7-speed-DSG
•Weight: 1360 kg
•Vmax.: 280 km/h
•0-40 km/h in 1,5 s
•0-100 km/h in 4,4 s
[b]•0-200 km/h in 15,5 s[/b]
•Flexibility (80-120 km/h) in 6th gear: 9,7 s
•18 m slalom: 67,4 km/h
•Braking (100-0 km/h): 33,0 m (warm, Bridgestone Potenza RE050)
•Average fuel consumption: 12,5 l/100 km
3rd place - BMW 1M (232/300 points,77 %
Great biturbo engine, weak traction on wet. However, it's still a great "Funmachine" for everyone.
•Engine: i6, biturbo, 340 hp, 450 Nm (Overboost: 500 Nm)
•Drive: RWD, 6-speed-manual
•Weight: 1500 kg
•Vmax.: 250 km/h (limited)
•0-40 km/h in 1,6 s
•0-100 km/h in 4,7 s
[b]•0-200 km/h in 16,6 s[/b]
•Flexibility (80-120 km/h) in 6th gear: 6,5 s
•18 m slalom: 68,5 km/h
•Braking (100-0 km/h): 34,4 m (warm, Michelin Pilot Sport)
•Average fuel consumption: 12,9 l/100 km
Dry laptimes:
[b]
1.0.58,7 min - Cayman R PDK[/b]
2.0.59,8 min - RS3
3.1.00,2 min - 1M
Wet laptimes:
[b]
1.1.03,2 min - RS3[/b]
2.1.04,8 min - Cayman R PDK
3.1.05,7 min - 1M
Prvi pravi test, uživajte. I bez glupih komentara molim vas. napisano prije 1 godina - Audi90RS: sve je to super..samo mi nije jasno to su sve manja auta ne toliko velka a pogledajte kilazu od auta posebno mi nije jasno kako rs3 da ima 1600 kila? napisano prije 1 godina
- VR6Boki: Opasan Audi skroz :icon_biggrin:
Morat ce BMW i u 1M gurnuti onaj svoj mjenjac sa duplim kvacilom, da se ne brukaju djabe :mrgreen: napisano prije 1 godina - ZELA GTI: [quote='Audi90RS' pid='905007' dateline='1305060111']
sve je to super..samo mi nije jasno to su sve manja auta ne toliko velka a pogledajte kilazu od auta posebno mi nije jasno kako rs3 da ima 1600 kila?
[/quote]
Kakav audi fan:icon_eek:
Cvatro mu doda mase:icon_biggrin: napisano prije 1 godina - OggyBoy: Ova 3 automobila uopšte kao da ne mogu da se porede. Audi je mali sportski karavančić sa brutalnim performansama, Porsche je opet Porsche, a BMW mi je nekako najobičniji mali coupe koji bi najvjerovatnije bio moj prvi izbor. Svi su tu negdje po performansama, jedan brži na stazi, drugi u međuubrzanjima, treći po top speed-u (do duše, ova dvojica imaju blokadu),... Jbt, baš teška odluka, ali Porsche mi jednostavno ne treba, tako da bih se dvoumio između ova 2, a i to mi je jako teško, po prvi put da se dvoumim između Audija i BMW-a.:icon_cry: napisano prije 1 godina
- BaXRS4: [quote='OggyBoy' pid='905390' dateline='1305098696']
Ova 3 automobila uopšte kao da ne mogu da se porede. Audi je mali sportski karavančić sa brutalnim performansama, Porsche je opet Porsche, a BMW mi je nekako najobičniji mali coupe koji bi najvjerovatnije bio moj prvi izbor. Svi su tu negdje po performansama, jedan brži na stazi, drugi u međuubrzanjima, treći po top speed-u (do duše, ova dvojica imaju blokadu),... Jbt, baš teška odluka, ali Porsche mi jednostavno ne treba, tako da bih se dvoumio između ova 2, a i to mi je jako teško, po prvi put da se dvoumim između Audija i BMW-a.:icon_cry:
[/quote]
Kako karavančić prijatelju? To je sportback i nema veze s karavanom, ok nije coupe no ipak je on i 1m direktni konkurenti. Top speed od RS3 ide preko 300kmh delimitiran, znam po TTRS. Malo su ti konstatacije čudne, al uistinu su svi rame uz rame. Stvar ukusa, a ja svoj znam ;)
1M zaostaje na stazi, na međuubrzanjima, kočenju,potrošnji, za topspeed ne znam. napisano prije 1 godina - OggyBoy: [quote='BaXRS4' pid='905405' dateline='1305099136']
[quote='OggyBoy' pid='905390' dateline='1305098696']
Ova 3 automobila uopšte kao da ne mogu da se porede. Audi je mali sportski karavančić sa brutalnim performansama, Porsche je opet Porsche, a BMW mi je nekako najobičniji mali coupe koji bi najvjerovatnije bio moj prvi izbor. Svi su tu negdje po performansama, jedan brži na stazi, drugi u međuubrzanjima, treći po top speed-u (do duše, ova dvojica imaju blokadu),... Jbt, baš teška odluka, ali Porsche mi jednostavno ne treba, tako da bih se dvoumio između ova 2, a i to mi je jako teško, po prvi put da se dvoumim između Audija i BMW-a.:icon_cry:
[/quote]
Kako karavančić prijatelju? To je sportback i nema veze s karavanom, ok nije coupe no ipak je on i 1m direktni konkurenti. Top speed od RS3 ide preko 300kmh delimitiran, znam po TTRS. Malo su ti konstatacije čudne, al uistinu su svi rame uz rame. Stvar ukusa, a ja svoj znam ;)
1M zaostaje na stazi, na međuubrzanjima, kočenju,potrošnji, za topspeed ne znam.
[/quote]
Pa dobro, sportback, ali onako, narodski rečeno, karavančić.:icon_wink: :mrgreen:
Nego, jako su blizu M i RS, a Porsche mi jednostavno ovdje nekako ne ide uz njih, on je klasa za sebe i po izgledu i po tradiciji i,..., da ne pišem džaba, on me ne zanima u ovom poređenju. BMW i po ranijim nekim testovima ima odlično držanje na putu, pogotovo pri promjeni pravca što me oduševljava jer je RWD. To se vidi u slalom vožnji, tu je najbrži, ali opet, nijanse su u pitanju. Audi ima brutalan start i stvarno me oduševljava kao i svaki RS primjerak ove marke iako VW grupaciju uopšte ne gotivim, a dajem pohvale, a to skoro nikad ne radim, osim kad DEBELO ZASLUŽE, a u ovom slučaju svakako jesu.:icon_wink:
Jako teška odluka, što kažeš, stvar ukusa, ali u ovom slučaju ulogu igra i da li je nekom potreban malo veći auto ili običan coupe. Mlađi vozač vjerovatno ide odmah na BMW, dok malo stariji možda prvo razmisli o AUDI-ju.:icon_wink: napisano prije 1 godina - Porschefan: U ovoj usporedbi je trebao biti TT RS a ne RS3, ne vidim logiku uspoređivanja dva kupea sa kompaktom. Jedino ako su išli na to da je rs3 najnoviji u ponudi. Ovo je isto kao da su uspoređivali RS4 Avant, 911 GT3 i M3 kupe.
Ali eto kad je već tako onda ćemo ovako :icon_smile: :
prvo mjesto Cayman R zato jer je Porsche :mrgreen:
drugo mjesto BMW ili Audi
treće mjesto BMW ili Audi
Sva tri su različiti i pobjednici su na svoj način, ovisi šta netko traži od automobila. :icon_wink:
napisano prije 1 godina - VR6Boki: Pa BMW 1 Coupe je kompaktna klasa, ima 4 ili 5 sjedista kao i RS3. Audi TT RS je prakticno dvosjed... napisano prije 1 godina
- MTR: podatak o brzini u slalom voznji je najuzbudljivji , tu BMW dere cak i Porsha :icon_biggrin:
test kakav god pokazuje minimalne razlike u podacima , sekunda gore dole ne znaci nista , dva auta sa motorom naprijed i pogonom na 4 i samo nazad i jedan sa centralno smjestnim motorom i zadnjom vucom .
mislim da bi BMW bio jos bolji samo da je imao Potenza 001 gume , na kraju ipak je RS favorit jer jedini ima cjelokupni paket , bar po meni , ima sva vrata :mrgreen: , gepek , fenomenalan motor , napredan pogon itd itd , Porsh je Porsh a BMW je za zaljubljenike marke , nek dodaju jos malo i voze M3. napisano prije 1 godina - Audi90RS: Znam da mu quattro daje tezinu???? necemo se zajebavat ja sam pitao samo cemu tolika kilaza u mene audi 90quattro 20v takoder petak pa ima 1300 kila a ova danasnja auta sva se udebljala..bio quattro ili ne. napisano prije 1 godina
- MTR: [quote='Audi90RS' pid='905739' dateline='1305131386']
Znam da mu quattro daje tezinu???? necemo se zajebavat ja sam pitao samo cemu tolika kilaza u mene audi 90quattro 20v takoder petak pa ima 1300 kila a ova danasnja auta sva se udebljala..bio quattro ili ne.
[/quote]
pa nije jarane 1990 godina , danas je 2011 , ojacanja , elektronika , ovo ono naljepi se tu kila brate , prosto govoreci , iz tvog auta u sudaru ( ne daj boze ) te vade vatrogasci , iz ovih novih izadjes i odes na kafu :icon_biggrin: napisano prije 1 godina - ZELA GTI: [quote='Audi90RS' pid='905739' dateline='1305131386']
Znam da mu quattro daje tezinu???? necemo se zajebavat ja sam pitao samo cemu tolika kilaza u mene audi 90quattro 20v takoder petak pa ima 1300 kila a ova danasnja auta sva se udebljala..bio quattro ili ne.
[/quote]
Ne zajebajemo se. Sva nova auta su otežala iz razloga koje je MTR naveo, to i ptice na grani znaju. Audi je u ovoj konkurenciji najteži upravo zbog quattro pogona. Doduše ima i više opreme od 1M koji je spartanac prema Audiju. To mi se i sviđa kod bmw-a napisano prije 1 godina - muha: [quote='MTR' pid='905676' dateline='1305126683']
podatak o brzini u slalom voznji je najuzbudljivji , tu BMW dere cak i Porsha :icon_biggrin:
test kakav god pokazuje minimalne razlike u podacima , sekunda gore dole ne znaci nista , dva auta sa motorom naprijed i pogonom na 4 i samo nazad i jedan sa centralno smjestnim motorom i zadnjom vucom .
mislim da bi BMW bio jos bolji samo da je imao Potenza 001 gume , na kraju ipak je RS favorit jer jedini ima cjelokupni paket , bar po meni , ima sva vrata :mrgreen: , gepek , fenomenalan motor , napredan pogon itd itd , Porsh je Porsh a BMW je za zaljubljenike marke , nek dodaju jos malo i voze M3.
[/quote]
M1 je za tatine sinove :) i quattro is for pussies :)
1 je pretezak , debel, nikakav.. straight line performance car
uzeli su N54 i malo ga tunirali.. nigdje veze..
cekamo podatke sa nurburgringa :)
da i test je jako objektivan, znajuci Audi i njihovu politiku " svaki se covjek moze kupiti samo morate posteno platiti " no comment.! napisano prije 1 godina - Audi90RS: upravu ste ljudi bas u mog od udesa samo vatrogasce a vamo kafana hehhe,,,sve ima svoje al stara technika mije najbolja... napisano prije 1 godina
- MTR: btw , M1 je tezak 1570 kg
http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/mseries/m1coupe/2010/showroom/technical_data/index.html
napisano prije 1 godina - BaXRS4: Samo za Muhu:
Oh dear, what happened to the belief that rwd BMWs always outgunning equally powered quattro Audis because of their dreadful drivetrain power lose. Here are two identically powered 1M and RS3 with which the BMW holds a slight weight advantage and more torque on it's overboost, yet it's slower in all out acceleration by more than just a token gesture.
Also where's all that nonsense that awd only has the advantage in the wet and when the weather turns fair it's the rwd that regains the advantage. I guess we can scratch that one too. It's the same as the opinion that the A3/Golf are only fwd chassises that are design for practicality and aren't worthy to be mentioned along sides the handling dynamics of the finest BMWs. Well I guess that's another misconception that needs to be revised, as is the belief that Haldex is only playing at awd because guess what .................. it kicked the 1M's butt GOOD.
Does anyone get the impression that the 1M just like a prom queen, pretty to look at but not much substance when you start to dig deeper. napisano prije 1 godina - Porschefan: [quote='VR6Boki' pid='905672' dateline='1305125595']
Pa BMW 1 Coupe je kompaktna klasa, ima 4 ili 5 sjedista kao i RS3. Audi TT RS je prakticno dvosjed...
[/quote]
1 Coupe je Coupe, temelji se na kompaktu ali nije kompakt. Kompakt je obična jedinica sa 3 ili 5 vrata, nemoj mješati kruške i jabuke. :icon_rolleyes:
TT i 1 coupe su ista klasa. napisano prije 1 godina - BaXRS4: [quote='Porschefan' pid='906071' dateline='1305145404']
[quote='VR6Boki' pid='905672' dateline='1305125595']
Pa BMW 1 Coupe je kompaktna klasa, ima 4 ili 5 sjedista kao i RS3. Audi TT RS je prakticno dvosjed...
[/quote]
1 Coupe je Coupe kako si i rekao, temelji se na kompaktu ali nije kompakt, nemoj mješati kruške i jabuke. :icon_rolleyes:
[/quote]
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: napisano prije 1 godina - Porschefan: Ne znam šta ti je smiješno tu :icon_question:
Nije ti jasno kakva je koncepcija auta koje pripada kompakt klasi :icon_question: napisano prije 1 godina