Regulator pritiska goriva Fiat Punto mk1 1.4 GT
- Brum Brum: Planiram da stavim regulator pritiska goriva umjesto svoga, jer je kod mene vec kritican, zna pasti pritisak pa pocne trokirati auto :
Moj regularor:
[img]http://www.8thcivic.com/forums/attachments/mechanical-problems-technical-chat/24348d1255630540-intake-hose-question-fuel-20pressure-20regulator.jpg[/img]
U pitanju je ovakav regulator:
[img]http://img716.imageshack.us/img716/9096/s7300919u.jpg[/img]
Pitanje je:
Cime zatvoriti rupu od fabrickog regulatora ako cu ga vec skidati sa motora?
Dobio sam informaciju od SEB-a iz Hrvatske da moze ostati moj stari regulator ( fabricki ) koji je na RAIL-u sa desne strane, da ga ne moram skidati, i da ovaj stavim i stimam zeljeni pritisak.
Ici ce gorivo na 3bar u leru, 4 bar pod full gasom, turbina ce ici sa varalicom na 1bar, max 1,2bar:icon_cool:
Fabricki pritisak turbine je 0,8bar.
napisano prije 1 godina - esso_sa:
Ovaj novi regulator sa slike mi izgleda ko onaj standardni sto na njemu nariktas koji ces pritisak. Tebi treba takozvani "rising rate" regulator koji mijenja pritisak goriva zavisno od pritiska u usisnoj grani.
Naravno, sljedece usko grlo ti mogu biti dizne
I trebao bi zatvoriti rupu gdje ti dodje fabricki regulator. Skines rail, odrezes uho gdje se ubada fabricki regulator i lijepo na rupi koju si dobio rezanjem uha, napravis zavrsetak "riblju kost" na koju ces nabit povrat goriva
napisano prije 1 godina - alenx: Zna SULCCCCCCCCC:icon_wink: napisano prije 1 godina
- trizex: esso ti je dobro rekao, "ukini" taj postojeci, od njegove rupe napravi izlaz za povrat, a umjesto tog (ako nema spoj za vakuum, a cini mi se da nema) potrazi od starijih recimo tempri 2.0 8v regulator, ima imbus saraf na kojem se moze podesavati pritisak (moze i 4 bar pa i vise, imam takav nazalost neispravan) a ima i ulaz za vakuum..... napisano prije 1 godina
- Brum Brum: vec sam dobio par savjeta od Esse na PM, hvala svima na pomoci.
napisano prije 1 godina - Brum Brum: moze lock ovdje :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 1 sedmica