Litraza kutije?
- Little Dragon: Poz narode , nadam se uskoro bi trebao poceti raditi kutiju za woofere , tacnije ADI ce to da radi jer je momak profi svidja mi se njegov rad pa eto njeg cu da zaduzim za taj posao , mene trenutno zanima radi skice koju pravim da li neko ima program da izracuna koliko moze stati litara u kutiju dimenzija 96 cm duzina , 50cm visina i sirina nekih 47cm napisano prije 7 mjeseci
- IGY: pisao nekad pa da se ponovim
dužina x visina x dubina = zapremnina
Najlakše je raditi sa centimetrima; znači pomnožimo gore navedeno i rezultat podijelimo sa 1000 da bi dobili zapremninu u litrama.
primjer:
kutija dužine 40cm, visine 45cm i dubine 30 cm će imati zapremninu 40x45x30=54 000 i podijeljeno sa 1000 je 54l!
To su UNUTRAŠNJE MJERE stranica, dakle, vanjske će se računati u ovisnosti od debljine materijala! Isto tako, mijenjat će se omjer dužine/visine/dubine ukoliko fizički recimo subwoofer nemože stati u dubinu kutije itd.
[hr]
eo i jedan link pa se malo igraj
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp napisano prije 7 mjeseci - koki+: U decimetrima samo pretvori
9,6 x 5,0 x 4,7 = 225,6 L
uhuuu ovo si mislio na brutto /vanjske dimenzije ?? il si nabavio kakve 15-ke :mrgreen: napisano prije 7 mjeseci - IGY: koki+ sto mu olaksa, nek se malo napati ba :P joj jesi neki :lol: napisano prije 7 mjeseci
- koki+: :lol: zato sto ima dobre stvarke u gepeku (ako su jos iste /////...... )
napisano prije 7 mjeseci - IGY: presao je na sony.... napisano prije 7 mjeseci
- Little Dragon: hahah nisam na sony-u , idu dvije 12ske ova nova serija 1223D Alpine naravno , al ne mogu da vjerujem da kutija tih dimenzija iznosi 225litara :icon_eek: meni ne treba toliko tako da imam prostora da se igram znaci , jedna stranica do sjedista ce biti nakosena tu ce se izgubiti litara , meni treba nekih 120-130 litara jolde?[hr]
evo sad sam racunao u igijevom ovo programu , izadje ako je obicna kocka 186 litara , taman dok joj nakosim jednu stranicu izgubit ce nesto al opet ce to biti dovoljno , slot port opaliti uh imat ce Adi posla :lol: napisano prije 7 mjeseci - ado_d: Skines bassbox i igras se :icon_wink: napisano prije 7 mjeseci
- Little Dragon: oklen? imas ti to provjereno? znam da su mnogi skidali al nesto ne radi i sl napisano prije 7 mjeseci
- ado_d: Imam ja na kompu. Racunao sam sebi. Mozes mjerit litrazui sazakosenom stranom i koji tiport odgovara i tako to. Samo ga treba malo prokontati :icon_wink:[hr]
http://torrents.thepiratebay.org/3229123/BassBox_Pro_v6.0.18_(speaker_enclosure_design_program).3229123.TPB.torrent E'o link :icon_wink: napisano prije 7 mjeseci - Little Dragon: gdje da skinem to cudo provjereno? napisano prije 7 mjeseci
- ado_d: Eto stavio sam ti link imas u mom predhodnom postu :icon_wink: napisano prije 7 mjeseci
- Little Dragon: aha vidio sam hvala ti :D napisano prije 7 mjeseci
- spico007: Joj brate,nali vode i vidi koliko je litara.....:lol: napisano prije 7 mjeseci
- Little Dragon: hahah LOL :icon_wink: napisano prije 7 mjeseci
- mtopic: [quote='spico007' pid='995868' dateline='1319384032']
Joj brate,nali vode i vidi koliko je litara.....:lol:
[/quote]
Bolje pive ... poslije bude veselije kad se kutija prazni ... :lol: napisano prije 7 mjeseci - IGY: [quote='mtopic' pid='995880' dateline='1319384397']
[quote='spico007' pid='995868' dateline='1319384032']
Joj brate,nali vode i vidi koliko je litara.....:lol:
[/quote]
Bolje pive ... poslije bude veselije kad se kutija prazni ... :lol:
[/quote]
zna covjek :icon_wink: napisano prije 7 mjeseci - adi187: :mrgreen: dobra ideja, al bolje da ja ne mjerim litraziu tako kad budem pravio nece onda valjat :lol:
Nego pitaj na cicama, mozda ko ima gotov proracun :icon_wink:
Treba vidjet koja duzina porta dodje,ak ide port na L, mislim ak ne moze stat po dubini kutije samo ravno pa mora ici na L a i pozadi kosa strana e tu treba neko strucno da proracuna, ja mogu uradit proracun za slot u obliku pravougaonika a sa kosom stranom nisam bas strucan :icon_rolleyes: Jedino da ide sa bocne strane port po duzini zadnje strane one koja ide na sjediste ... napisano prije 7 mjeseci - eddo: bolje da sutim :mrgreen: ... al da je smjesno smjesno je :lol: ... kuci sam iduce sedmice abd, pa mi se javi na PP dacu ti dimenzije pa nosi adiju nek pravi :icon_wink: napisano prije 7 mjeseci
- adi187: Evo Edde strucnjaka nije te dugo bilo :mrgreen:
Napravi eto proracun pa cemo provjerit jos kod nekog ak se bude podudaralo i kod tebebe i kod drugij ja cu pravit :)
Ako ces mu praviti proracun ko sebi za slot onda bolje nemoj :mrgreen::lol:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/685/slika596292010121292753.jpg/][IMG]http://img685.imageshack.us/img685/8226/slika596292010121292753.jpg[/IMG][/URL]
Na cicama ima daleko strucnih ljudi za proracun od mene i sto da se ja pravim pametan kad nisam racunao ovo sto njemu treba , ja mogu unijet parametre pa nes sracunat pa sta ispadne i pravit se pametan da sam dobro proracuno :icon_smile:, a znam da moze bolje, :icon_rolleyes: i na cicama ima ljudi koji su radili slot port kutije dok vecina nas na forumu nije znala ni sta je to woofer :mrgreen:
Sto se tice izrade to mogu uradit bilo koju velicunu, oblik kutije itd
Znaci nisam probo racunat,jer nisam ni adio do sad proracun za slot port sa kosom stranom, radije bi da imam siguran proracun i po tome da uradim i da musterija bude zadovoljna i proracunom i izradom kutije !
Ko misli da je strucan da izracuna , bujrum :icon_wink:
napisano prije 7 mjeseci