SUPER BRZA GLAVA MOTORA
- OggyBoy: Drugari, imam jednu molbu. Jedan moj poznanik je napravio prototip glave motora, na 4-taktnom motoru, bez ventila, bez opruga, bez bregaste... Znatno je podigao broj obrtaja motora a takva glava nema pokretnih dijelova, samim tim nema ni kvarova, ni skupog odrzavanja. Posto nema opruge koje oduzimaju puno snage klipu, tako rasterecen motor moze da se vrti i vise nego duplo brze, odnosno koliko moze radilica da izdrzi. Zamolio bi Vas da malo proucite ovu ideju i ako moze da je malo spomenete da i drugi vide, u nadi da ce jednog dana neko se usuditi da promjeni tok razvoja autoindustrije. Interesuju me komentari, sugestije,...
http://no-valve.webs.com/ napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - GOLF TZ: jel on to montirao na neko auto??
napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - OggyBoy: Napravljeno je ovo još prije 3 godine. Evo sad je napravljen sajt da se malo promoviše. Mislim da su finansije što uvijek omete naše ljude u nečemu, ali ovo je izgleda jako dobra stvar. Zamisli Hondu umjesto na 8.000, na jedno 15.000, 20.000.:icon_cool:
Napravio je samo na kosilici svojoj za prototip.:icon_twisted: To je samo da se vidi da može da radi. Kad skineš glavu, nema ništa osim kanala.:mrgreen:
Evo i video:
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tChOfGJu9xw&feature=player_embedded[/video] napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - NeverMind: ovo bi bilo extra staviti na neko auto pa malo promovisati .... napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica
- OggyBoy: Da bi došlo do toga da se stavi na auto, treba malo više para. Treba malo više proračuna da se odradi da ne uđe gorivo prije nego izađu gasovi, 4 su to cilindra, a na kosilici je samo 1 pa je uspio na starom tokarskom da uradi. Treba obaviti ispitivanje materijala, legure, pojačati ga,..., 100 đavola, a za to nema uslova. napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica
- NeverMind: [quote='OggyBoy' pid='1023320' dateline='1322215810']
Da bi došlo do toga da se stavi na auto, treba malo više para. Treba malo više proračuna da se odradi da ne uđe gorivo prije nego izađu gasovi, 4 su to cilindra, a na kosilici je samo 1 pa je uspio na starom tokarskom da uradi. Treba obaviti ispitivanje materijala, legure, pojačati ga,..., 100 đavola, a za to nema uslova.
[/quote]
to jeste ali kad bi ovo odradio na 4 cilindra bio bi na konju :icon_cool::icon_cool:
napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - rs6: pa takve glave su na pojedinim kompresorima, bez ventila, znaci samo kanali ....
ali kada bi se tako nesto pravilo na auto, bilo bi pitanje i radilice, i karika, lezajeva, stublina ..... i naravno samog pregrijavanja...... napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - GTI FAN: [quote='OggyBoy' pid='1023317' dateline='1322215376']
Napravljeno je ovo još prije 3 godine. Evo sad je napravljen sajt da se malo promoviše. Mislim da su finansije što uvijek omete naše ljude u nečemu, ali ovo je izgleda jako dobra stvar. Zamisli Hondu umjesto na 8.000, na jedno 15.000, 20.000.:icon_cool:
Napravio je samo na kosilici svojoj za prototip.:icon_twisted: To je samo da se vidi da može da radi. Kad skineš glavu, nema ništa osim kanala.:mrgreen:
[/quote]
Pa ako je kosilica dvotaktna onda svejedno nema ventila i bregaste.Dvotaktni motori sa tri kanala nemaju ventila,najjednostavnija su verzija motora na gorivo i svi imaju takvi glavu vec 100 godina :icon_biggrin:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Dvotaktni_motor napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - OggyBoy: [quote='GTI FAN' pid='1023338' dateline='1322217560']
Pa ako je kosilica dvotaktna onda svejedno nema ventila i bregaste.Dvotaktni motori sa tri kanala nemaju ventila,najjednostavnija su verzija motora na gorivo i svi imaju takvi glavu vec 100 godina :icon_biggrin:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Dvotaktni_motor
[/quote]
HONDA - 4 takta - 150ccm.
2 - taktne se ionako vrte na pitaj k..ca kol'ko obrtaja, mogu i bez ovoga na 20.000. napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - MTR: jel on zastitio taj svoj patent ??? jer ako nije onda ga jebi , odose pare niz vodu napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica
- OmO: [quote='MTR' pid='1023534' dateline='1322249676']
jel on zastitio taj svoj patent ??? jer ako nije onda ga jebi , odose pare niz vodu
[/quote]
Bas sam to htio reci, moze mu sad neko ukrasti tu ideju ko je s parama i dzaba mu sav trud.. Trebao bi zastiti da se zna da je on to izmislio ! napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - MTR: [quote='OmO' pid='1023539' dateline='1322250127']
[quote='MTR' pid='1023534' dateline='1322249676']
jel on zastitio taj svoj patent ??? jer ako nije onda ga jebi , odose pare niz vodu
[/quote]
Bas sam to htio reci, moze mu sad neko ukrasti tu ideju ko je s parama i dzaba mu sav trud.. Trebao bi zastiti da se zna da je on to izmislio !
[/quote]
Samo ima jedna kvaka u tome , prijava i odrzanje patenta kod EPO-a kosta od 10-30.000 EUR za 10 godina a te cifre su za nas zvjezdane staze , ali si bar zasticen od kradje intelektualnog vlasnistva i mozes ga prodat za grdne pare . U zadnjih 15 godina pojedinci su postali milioneri ali ne od prodaje vec od sudskih procesa napisano prije 5 mjeseci i 4 sedmica - ZELA GTI: http://www.no-valve.webs.com/
Naletih na ovo na drugom forumu. Već se širi priča...
napisano prije 5 mjeseci i 3 sedmica - nikola: nek napravi meni za bubu ako mu je lakše 2 glave za po 2 cilindra, testiram besplatno.:icon_cool: napisano prije 5 mjeseci i 3 sedmica
- edo_benz: probace neko ko ima lovu :icon_smile: napisano prije 5 mjeseci i 3 sedmica
- OggyBoy: [quote='edo_benz' pid='1026302' dateline='1322813191']
probace neko ko ima lovu :icon_smile:
[/quote]
Za lovu bi i nekako možda, da je uslova boljih, materijala, alata,... napisano prije 5 mjeseci i 3 sedmica - edo_benz: e to hebe nase kokosi a nije horoz :icon_biggrin: napisano prije 5 mjeseci i 3 sedmica
- _polo 6n_: Dobro je ovo pravo svaka cast :icon_wink:
napisano prije 5 mjeseci i 1 sedmica - George: zato bi radilica trebala bit od titaniuma :icon_smile: napisano prije 5 mjeseci i 1 sedmica
- Radule: Jednostavno je 4-taktni motor prepravio u 2-taktni sa takvom glavom,2 takta manje i samim tim dvostruko veci broj okretaja u jedinici vremena... napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica