Na sta obratiti paznju prilikom kupovine alu felgi???
- JasminTDIGolf: Molim sve na forumu, znalce, profesionalce a i amatere sa iskustvom, da kazu par stvari o tome na sta se treba obratiti paznja prilikom kupovine polovnih alu felgi i kako iste provjeriti :icon_wink: napisano prije 5 mjeseci
- ArminM: masina brate, to ti je najsigurnije napisano prije 5 mjeseci
- edoze: vizuelno pregledas i na masinu da vidis jesu li ravne...nije to neka mudrost,svaki ce ti vulkanizer za nesto sitno love provjerit i reci valjaju li:icon_wink: napisano prije 5 mjeseci
- Little Dragon: odokativno vidis sto kazu kakvo je stanje jel se isplati , falc jel izgreban otkinut itd sta danas vec rade divljaci sa felgom i onda lagano na masinu ona ne laze i znas na cemu si napisano prije 5 mjeseci
- JasminTDIGolf: Hvala Vam svima, i jos samo jedno pitanje, prilikom provjere kod vulkanizera na onoj masini za balansiranje jel bolje skinuti gume sa felgi ili je svejedno? napisano prije 5 mjeseci
- dzinn16v: [quote='JasminTDIGolf' pid='1035110' dateline='1324401673']
Hvala Vam svima, i jos samo jedno pitanje, prilikom provjere kod vulkanizera na onoj masini za balansiranje jel bolje skinuti gume sa felgi ili je svejedno?
[/quote]
Skini gume...mogu one bit lose pa ce balanserkapokazivati velika odstupanja napisano prije 5 mjeseci - bucky_mb@yahoo: ma kod vulkanizera platis 5km preovjeri na balanserki i miran,, bar sam
ja dosad tako kupovao felge :icon_wink: napisano prije 5 mjeseci - Skrabo: Imas tu par stvari koje bi valjalo pregledati iz moga iskustva..
Prvo vidis okokativno rubove..onda gume kakve su,vidis koliko felge imaju tegova na sebi i sa vanjske i unutrasnje strane..jel varena iznutra..i onda ET jer mozez uzeti felge a da ne mogu na tvoje auto ako im je velik ET..to je u grubo..a najbolje je na balansirku..:icon_smile: napisano prije 5 mjeseci - adams: obavezno skinuti gume i na masini pregledati, jer same gume nisu sto posto prave i nemozes znati pravo stanje felne napisano prije 5 mjeseci
- JasminTDIGolf: Hvala veliko svima!!! Inace radi se o ovakvim felgama pa ako neko ima...(nemam jos dovoljno poruka za oglas).
http://www.google.rs/imgres?q=golf+4+alu+felge&hl=hr&sa=X&biw=1024&bih=653&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=Vkuc0SZ6NQzY7M:&imgrefurl=http://www.pik.ba/artikal/600359/alu-felge-golf-4-5-x-100/&docid=4F7Vlx6rAhwofM&imgurl=http://static.pik.ba/galerija/2010-09/slika-85924-2010-09-1285440628-default.jpg&w=300&h=200&ei=lhTyTtWNHOr44QT89vC3AQ&zoom=1&iact=hc&vpx=743&vpy=167&dur=209&hovh=160&hovw=240&tx=151&ty=84&sig=115178487425260859169&page=1&tbnh=136&tbnw=193&start=0&ndsp=14&ved=1t:429,r:3,s:0 napisano prije 5 mjeseci - superman: Ja sam nedavno mijenjao tj uzimao felge i bez vulkanizera i stavljanja barem jedne felge na auto radi probe nisam uzimao... Jednom sam bio nasamaren, felge su bile busene, tj prosirivane rupe ja bio neiskusan i tako...i to se zna desiti al ovo su gotovo nove felge sto ti gledas tako da ne bi trebalo biti problema.... sretno u svakom slucaju!:icon_wink: napisano prije 5 mjeseci
- JasminTDIGolf: [quote='superman' pid='1035947' dateline='1324514391']
Ja sam nedavno mijenjao tj uzimao felge i bez vulkanizera i stavljanja barem jedne felge na auto radi probe nisam uzimao... Jednom sam bio nasamaren, felge su bile busene, tj prosirivane rupe ja bio neiskusan i tako...i to se zna desiti al ovo su gotovo nove felge sto ti gledas tako da ne bi trebalo biti problema.... sretno u svakom slucaju!:icon_wink:
[/quote]
One sam slike nasao na netu a inace se radi o ovim felgama
http://www.pik.ba/artikal/2299739/vw-aluu-felge-15/ napisano prije 5 mjeseci - JasminTDIGolf: [quote='JasminTDIGolf' pid='1035978' dateline='1324541422']
[quote='superman' pid='1035947' dateline='1324514391']
Ja sam nedavno mijenjao tj uzimao felge i bez vulkanizera i stavljanja barem jedne felge na auto radi probe nisam uzimao... Jednom sam bio nasamaren, felge su bile busene, tj prosirivane rupe ja bio neiskusan i tako...i to se zna desiti al ovo su gotovo nove felge sto ti gledas tako da ne bi trebalo biti problema.... sretno u svakom slucaju!:icon_wink:
[/quote]
One sam slike nasao na netu a inace se radi o ovim felgama
http://www.pik.ba/artikal/2299739/vw-aluu-felge-15/
[/quote]
Ima li ko ovakve felge na prodaju, sa gumama? napisano prije 4 mjeseci i 4 sedmica - eLd1n: Da nisu varene,krive i da nefali neki veci komad falca....ostalo se sve da srediti ... napisano prije 3 mjeseci i 3 sedmica
- __minel__: i nemoj nikad kod jednog vulkanizera provjeravati felge...otidji barem jos jednom..iz iskustva govorim kad sam ja kupovao..jedan govori trebalo bi jednu od 4 poravnati a to kosta 20 KM....a drugi govori da su ok sve i malo ih dotjerao tegovima...tako bar dvojici otidji..:icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 3 sedmica
- VRATAN99: I ja kupujem felge ovih dana, zanima me da li će viti prevelike 17-ke na golf v 1.9 tdi, 66 kw?
Da li će auto biti tromiji?
Hvala unaprijed...[hr]
I ja kupujem felge ovih dana, zanima me da li će viti prevelike 17-ke na golf v 1.9 tdi, 66 kw?
Hvala unaprijed... napisano prije 3 mjeseci i 3 sedmica - superman: [quote='VRATAN99' pid='1058660' dateline='1328114678']
I ja kupujem felge ovih dana, zanima me da li će viti prevelike 17-ke na golf v 1.9 tdi, 66 kw?
Hvala unaprijed...[hr]
Hvala unaprijed...
[/quote]
na V mozes i 20" staviti, 17" su male za V napisano prije 3 mjeseci i 3 sedmica - eLd1n: [quote='VRATAN99' pid='1058660' dateline='1328114678']
Hvala unaprijed...[hr]
Hvala unaprijed...
[/quote]
17" JE PO MENI MJERA,NI PUNO NI MALO .....
POZZ
napisano prije 3 mjeseci i 3 sedmica