corrado87: u velikom sam razmisljanju koji motor dsa ubacim u svog corrada bio nekad g60 u njemu pa onda 1,8 carb pa sam to smece izbacio pa se kontam sta da ubacim i kako dali ce morat ici i instalacija od motra kojeg uzmem jer cuo sam da g60 instalacija ide samo na g60 motor!! napisano prije 5 mjeseci
George: ja bi stavio onaj gti iz golfa mk lV već sa može nać polovnih motora napisano prije 5 mjeseci
GreenDevil: koji god motor da uzmes treba ti instalacija
mozes nac povoljno originalni 2.0 16V 9A koji se ubacivo u Corrada i Passata, bice ti tamam napisano prije 5 mjeseci
enesss: 2.0 16v ABF od golfa 3 ...... ili 1.8T golf 4 , sa ta 2 nemas promasaja napisano prije 5 mjeseci
sub3r: moj glas za 1.8T :icon_wink: napisano prije 5 mjeseci
GreenDevil: mozda momak nema 1500-2000KM za motor napisano prije 5 mjeseci
sub3r: pa dobro, nigdje nije naveo u kojem cjenovnom rangu.... 1.8T mu je najbolji izbor ako moze finansijski izgurati, ako ne onda mu i 9A moze pomoci napisano prije 5 mjeseci
GreenDevil: [quote='sub3r' pid='1036611' dateline='1324634822']
pa dobro, nigdje nije naveo u kojem cjenovnom rangu.... 1.8T mu je najbolji izbor ako moze finansijski izgurati, ako ne onda mu i 9A moze pomoci
[/quote]
do 500KM 9A i miran, a ako bi kupovo 1.8T treba mu jos 200-300KM za majstore, nije to svaciji poso napisano prije 5 mjeseci
Dejan 16v: Ubaci ABF-a ili 1.8 T i miran!:icon_wink: napisano prije 5 mjeseci
Al_Galone: nema tu nikakvog posla ispod 1000-1500KM koji god motor da odluci ubaciti,ako ce se kvalitetno raditi! napisano prije 5 mjeseci
Dejan 16v: [quote='Al_Galone' pid='1036636' dateline='1324637346']
nema tu nikakvog posla ispod 1000-1500KM koji god motor da odluci ubaciti,ako ce se kvalitetno raditi!
[/quote]
Potpis!:icon_wink: napisano prije 5 mjeseci
dzinn16v: Da je moj ja bih 1.8T ali to ti je malo komplicirano za ubacit,pogotovo ako moras placat majstora...kontaj oko 1500E...
a uvijek imas jeftinije rijesenje...vr6 ili ABF,ja bih prije vr-a napisano prije 5 mjeseci
corrado87: pa dobro motor gti od mk4 je prica za sebe al nemogu toliko novaca izdvojiti jer radim kompletno auto trebami para i za farbanje unutrasnjost i da nenabrajam!!naso sam kod momka 16v 9a motor bio u corradu sa kompletnom instalacijom i mjenjacom za 450km e sada kakav je ajd znaj ko god prodaje kaze dobar je ovo ono!!!abf nemogu nac a poskup ko god da ima!!!tako da bi najvjerovatnije iso na 9a!
znali ko sta se treba obracat paznju kod tih motora ja sam imo u sciroccu dva 16v al kr-a!!!
napisano prije 5 mjeseci
corrado87: Naso sam jedan g60 motor kompletan 1000km a sad ako bi mogo nac do 1500km od mk4 radije bi jos malo skupio love i uzeo og golfa turbaka!!!![hr]
uf ide malo rec!bas cu se raspitat kod njega sta mu je radio![hr]
uf ide malo rec!bas cu se raspitat kod njega sta mu je radio! napisano prije 5 mjeseci
allroad: ABF il 1.8T :icon_wink: napisano prije 5 mjeseci
Sambo: Naravno da je 1.8t najbolje rijesenje ali taj 9a ti je pojeftina solucija iz koje mozes izvuci 170ks veoma lako i jeftino
Ubaci mu usisnu bregastu iz KR 16-ke i odmah leti!
Ispusna bregasta je ista tako da nemoras mjenjati napisano prije 4 mjeseci i 4 sedmica
corrado87: [quote='Sambo' pid='1038009' dateline='1324849078']
Naravno da je 1.8t najbolje rijesenje ali taj 9a ti je pojeftina solucija iz koje mozes izvuci 170ks veoma lako i jeftino
Ubaci mu usisnu bregastu iz KR 16-ke i odmah leti!
Ispusna bregasta je ista tako da nemoras mjenjati
[/quote]
to nisam sto se bregaste tice njega bi najvjerovatnije i uzeo al naso sam i vr6 povoljno kompletan sa papirima al mi problem sada sto nemogu naci haubu novog tipa za corrada a nemoze bez nje :icon_confused:[hr]
momci znali ko dali moze instalacija od vr6 bez problema na moju kutiju osiguraca motor je bio nekad g60 u njemu i dali ima nekakvih komplikacija sto se tice ubacivanja motora??jel mogu ostat moje poluosovine??i nosaci? napisano prije 4 mjeseci i 4 sedmica
Zoranic MNE: ubaci ti tu TDI !!!
imaces najjace auto,to je moj nesudjeni projekat! :icon_smile:
lijepo i korisno, Corrado TDI :icon_cool: napisano prije 4 mjeseci i 4 sedmica
Al_Galone: ali uzmi u obzir da na 9A vjerovatno nevaljaju dizne pa ces se morati uvaliti 80KMx4 da bi taj motor radio normalno,
plus nova potopna i protocna pumpa eto te na 500KM a nisi ni dofatio motor napisano prije 4 mjeseci i 4 sedmica