Tiptronic vs multitronic
- Brane984: Kao sto naslov kaze,koje su prednosti i mane ovih mjenjaca,koji je bolji?mislim na brend Audi.Izvinjavam se unapred ako je bila vec tema.I molim iskustva onih koji posjeduju ovakva vozila.:icon_cool: napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- Brane984: :icon_question: napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- allroad: samo tiptronic :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- George: multitronic je dosadan ! provjereno napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- Brane984: [quote='allroad' pid='1039431' dateline='1325101496']
samo tiptronic :icon_wink:
[/quote]
Ima li on mana,kvari li se? napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica - Nelle_G: Multitronik ti je kao CVT ako znas o cemu pricam,a ako ne... voznja ti slici kao skuteru....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan' do zore! :icon_biggrin: napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- Astra: da li novi a4 ima uopce DSG? je li to s tronic? znam da ranije serije nisu imale napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- Nelle_G: [quote='Astra' pid='1039611' dateline='1325147671']
da li novi a4 ima uopce DSG? je li to s tronic? znam da ranije serije nisu imale
[/quote]
Pandan DSG ti je S Tronic, znaci mjenjac sa duplim kvacilom 6 ili 7 brzina napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica - vladica85: Ne mjesajte tiptronic i s-tronic,posto vidim da pita u vezi starog A3 iz 2001g to ti je Brane obicni automatic sa manuelnom opcijom saltanja, kasnije je tek izasao dsg(s-tronic) kod vag grupacije. napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- Brane984: [quote='vladica85' pid='1039626' dateline='1325152043']
Ne mjesajte tiptronic i s-tronic,posto vidim da pita u vezi starog A3 iz 2001g to ti je Brane obicni automatic sa manuelnom opcijom saltanja, kasnije je tek izasao dsg(s-tronic) kod vag grupacije.
[/quote]
da,na njega ciljam,pa zato pitam.i koje su mu mane,je li bolji ili losiji od ovog novijeg? napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica - Brane984: A da li je potrosnja goriva veca kod tiptronic mjenjaca ili kod manuelca? napisano prije 4 mjeseci i 3 sedmica
- Brane984: BUMP :icon_cool: napisano prije 3 mjeseci
- SeEn_BoSs: [quote='Brane984' pid='1040382' dateline='1325283005']
A da li je potrosnja goriva veca kod tiptronic mjenjaca ili kod manuelca?
[/quote]
na dug put tu je to , al' tiptonic po gradu sisaa ... napisano prije 3 mjeseci - maleni0606: [quote='Brane984' pid='1040382' dateline='1325283005']
A da li je potrosnja goriva veca kod tiptronic mjenjaca ili kod manuelca?
[/quote]
Tiptronic ce ti popit do litru vise, al ti je uvijek u optimalnim okretajima, sto znaci da ce ti motor duze trajat...
Ko ti moze platit sta ne saltas :icon_cool:
Gledaj da je redovito mijenjano ulje i filter u mjenjacu, mislim da nebi trebalo bit problema napisano prije 3 mjeseci - 0g1: http://www.youtube.com/watch?v=TU2qw2wRd2g&feature=related
eto kako to odprilike izgleda - multitronic napisano prije 3 mjeseci - emsho21: po meni je beze multitronic pravo,dosadan,nikakav :icon_biggrin: tiptronic uzeti naravno,to je provjereno :icon_smile: napisano prije 3 mjeseci