DiY Poliranje dekla
- ermin_tz: E sad da krenemo redom :)
Dugo sam se raspitivo kako i sta pa sam malo i forum pretrazivo tako da sam nasto dosta korisni stvari . Odlucim i ja da pokusam :)
Farbu sa dekla sam skidao vodobrusnim 120 trebalo je duze vremena ali sta je tu je :)
[img]http://i.imgur.com/X0C7Q.jpg[/img]
Poslije sam ponovo sve preso vodobrusnim 180,240,360,500,600,800,1000,1500,2000
Sve slike nemam jer nisam bas imao vremena da sve to i slikam :)
[img]http://i.imgur.com/4hd2n.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/yzrvJ.jpg[/img]
Ovo je zavrseno sa vodobrusnim 2000
[img]http://i.imgur.com/dxT6n.jpg[/img]
I konacno deklo ispolirano Purol univerzal pastom
Edit: Zaboravio sam napisati da se radi o deklu od skutera ako neko nezna o cemu se radi ;)
napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - erol_brcak: Odlicno, uredno uradjeno, bio si bas temeljit, nema ni jedno dijela da je propusten, s tim da konacni sjaj nije najbolji, mislim dobro je, al ima ovdje jos posla da to zabljesti :icon_cool: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- ArminM: da da, vide se risevi
ali u biti nije lose:icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - ermin_tz: Prvi put radim tako da msm da je solidno ispalo a isto tako znam da moze i bolje .
A sto se tice sjaja moram jos jednom ispolirat lijepo jer ovo je sve bilo da sto prije zavrsim i vidim konacni rezultat :)) napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - Sarajlic: Pedantno uradjeno,vidi se trud.Svaka cast :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- russ25: super ispalo,nesto slicno sam radio sa usisnom granom na svojoj 16-ki,ali nikako ne mogu doci do kreda koje daju onaj bljestavi sjaj..:/.pod kojim nazivom da trazim to u marketima i zna li neko gdje ima u SBK kupiti?pozz napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- ermin_tz: [quote='russ25' pid='1042481' dateline='1325780052']
super ispalo,nesto slicno sam radio sa usisnom granom na svojoj 16-ki,ali nikako ne mogu doci do kreda koje daju onaj bljestavi sjaj..:/.pod kojim nazivom da trazim to u marketima i zna li neko gdje ima u SBK kupiti?pozz
[/quote]
i mene to interesuje :) pa ako neko ima odgovor neka pise :) napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - rs6: [quote='ermin_tz' pid='1042534' dateline='1325785731']
[quote='russ25' pid='1042481' dateline='1325780052']
super ispalo,nesto slicno sam radio sa usisnom granom na svojoj 16-ki,ali nikako ne mogu doci do kreda koje daju onaj bljestavi sjaj..:/.pod kojim nazivom da trazim to u marketima i zna li neko gdje ima u SBK kupiti?pozz
[/quote]
i mene to interesuje :) pa ako neko ima odgovor neka pise :)
[/quote]
obrati se clanu roki_actros.... napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - OmO: Super ispalo s obzirom da je prvi put :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- electroboy: jel to treba kasnije zastititi icim? lijepo se sjaji:icon_cool::icon_cool: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- ermin_tz: [quote='electroboy' pid='1042618' dateline='1325796029']
jel to treba kasnije zastititi icim? lijepo se sjaji:icon_cool::icon_cool:
[/quote]
Iskreno nemam pojma :) evo trenutno se raspitujem sta dalje pa sam doso do toga da treba kreda za poliranje ovo sa purolom je bilo predpoliranje :) sa kredom dobije se ogledalo sjaj :) eto to sam upravo sazno napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - trizex: javi se da ti dam krede :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- ermin_tz: Tebe trazim ali nikako da te uganjam znam da si ti nesto radio s tom kredom kolko se sjecam sad smajketa pitam imal te gdje :) Ajd cucemo se ovi dana da zavrsim deklo ;) napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- electroboy: znam sve to ali to je ipak obični čelik koji je sklon koroziji zato pitam:icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica
- ermin_tz: [quote='electroboy' pid='1042751' dateline='1325806787']
znam sve to ali to je ipak obični čelik koji je sklon koroziji zato pitam:icon_wink:
[/quote]
Aluminijum :) napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - electroboy: onda samo poliraj i ne brini, samo imaju neke polir paste za aluminij sto ostave jedan tanki zastitni film na aluminiju da ne crni i ne oksidira....
jos jednom dobar posao....:icon_wink: napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - ermin_tz: [quote='electroboy' pid='1042753' dateline='1325807084']
onda samo poliraj i ne brini, samo imaju neke polir paste za aluminij sto ostave jedan tanki zastitni film na aluminiju da ne crni i ne oksidira....
jos jednom dobar posao....:icon_wink:
[/quote]
hvala :) napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - OmO: [quote='trizex' pid='1042740' dateline='1325805817']
javi se da ti dam krede :icon_wink:
[/quote]
Jel imas krede na prodaju ? napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - Franki: [quote='OmO' pid='1042934' dateline='1325854794']
[quote='trizex' pid='1042740' dateline='1325805817']
javi se da ti dam krede :icon_wink:
[/quote]
Jel imas krede na prodaju ?
[/quote]
vidi ima li u bojama i lakovima i tako tim prodavnicama oko cenera je napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica - KingP: [quote='ArminM' pid='1042405' dateline='1325770161']
da da, vide se risevi
ali u biti nije lose:icon_wink:
[/quote]
E zivo me zanima gdje si ti vidio riseve na posljednjoj slici...
Izvinjavam se zbog ovog.
On-topic
Svaka cast drugar, odlicno za prvi put, cak i bolje. :icon_wink: :icon_wink: :icon_wink:
Samo nastavi!
napisano prije 4 mjeseci i 2 sedmica