Kako do "mehke" vožnje?¸
- damirchek: Cao, vozim VW Bora..nism je još prestavio jer je ruzno vr. za fotkanje :) biće uskoro....e sad..auto je relativno kruto, kako da postignem max smooth ride, čuo sam da neki stavljaju duple axialne ležajeve???? napisano prije 4 mjeseci
- tibor987: Najsigurnije i najbolje je OEM amortizeri i opruge... :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci
- VR6Boki: Da, tvornicke amortizere i opruge, ak to ne bude dovoljno, il kupi meksi auto il radi po narudjbi amortizere i opruge da budu maksimalno mekani. napisano prije 4 mjeseci
- djordjep: Promjeni auto :lol:
VW i "mekana" vožnja nikad nisu išli zajedno. napisano prije 4 mjeseci - Franki: Kakve su ti sad opruge? napisano prije 4 mjeseci
- roki_actros: Axialni lezajevi i udobnost nisu usko vezani..Aksijalni lezaj je tu da omoguci amortizeru rotiraciju onda kada letva volana pogura glavcinu i komplet vjesanje..Opruge i amortizeri uticu na udobnost...Pored toga i gume su usko vezane uz udobnost..Nizak profil gume + velika colaza = manja udobnost.. napisano prije 4 mjeseci
- bucky_mb@yahoo: a cuj kako, promjeni marku vozila http://youtu.be/Vn7G8KiYV-4 :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci
- technoGeek: Em ovjes krut, em sjedista ne upijaju nista kao sto bi trebala u tom slucaju. Ne bi bilo lose da stavis sjediste od nekog Francuza, isplativije ti je :icon_wink: napisano prije 4 mjeseci
- bucky_mb@yahoo: [quote='technoGeek' pid='1052389' dateline='1327266071']
Em ovjes krut, em sjedista ne upijaju nista kao sto bi trebala u tom slucaju. Ne bi bilo lose da stavis sjediste od nekog Francuza, isplativije ti je :icon_wink:
[/quote]
bolje od forda :lol: napisano prije 4 mjeseci - nermin suljagic: Mislim da su jednini pametan odgovor dali pristalice OEM amortizera,ovo sve ostalo je :lol: ...
Moj ti je savjet da stavis amortizere i opruge sa modela koji ima manji motor(lakseg modela) jer recimo opruge sa 1.9 tdi-a su kruce od opruga sa modela sa 1.6 benzinjarom...Ali moras obratiti paznju da ti auto ne klekne jer ce auto automatski biti nize uslijed veceg opterecenje na opruge nego predvidjenog za iste... napisano prije 4 mjeseci - damirchek: [quote='bucky_mb@yahoo' pid='1052379' dateline='1327265302']
a cuj kako, promjeni marku vozila http://youtu.be/Vn7G8KiYV-4 :icon_wink:
[/quote]
prejjako......skidam kapu...al' VauWau je VauWau :D
napisano prije 4 mjeseci - enesss: [quote='nermin suljagic' pid='1052396' dateline='1327266776']
Mislim da su jednini pametan odgovor dali pristalice OEM amortizera,ovo sve ostalo je :lol: ...
Moj ti je savjet da stavis amortizere i opruge sa modela koji ima manji motor(lakseg modela) jer recimo opruge sa 1.9 tdi-a su kruce od opruga sa modela sa 1.6 benzinjarom...Ali moras obratiti paznju da ti auto ne klekne jer ce auto automatski biti nize uslijed veceg opterecenje na opruge nego predvidjenog za iste...
[/quote]
:icon_wink:
napisano prije 4 mjeseci - nermin suljagic: Recimo,enesss je kupio gewinde za golfa 3 1.4 da bi mu golf bio sto udobniji i sto nizi... :mrgreen: napisano prije 4 mjeseci
- technoGeek: [quote='damirchek' pid='1052416' dateline='1327269088']
[quote='bucky_mb@yahoo' pid='1052379' dateline='1327265302']
[/quote]
prejjako......skidam kapu...al' VauWau je VauWau :D
[/quote]
Ipak je to VW - prave Das Auta jos od 1937me :icon_cool: napisano prije 4 mjeseci - tito_i_partija: [quote='nermin suljagic' pid='1052396' dateline='1327266776']
Mislim da su jednini pametan odgovor dali pristalice OEM amortizera,ovo sve ostalo je :lol: ...
Moj ti je savjet da stavis amortizere i opruge sa modela koji ima manji motor(lakseg modela) jer recimo opruge sa 1.9 tdi-a su kruce od opruga sa modela sa 1.6 benzinjarom...Ali moras obratiti paznju da ti auto ne klekne jer ce auto automatski biti nize uslijed veceg opterecenje na opruge nego predvidjenog za iste...
[/quote]
:icon_eek: i cekaj kad ce ti puknut opruga i kad ces u kanalu zavrsit...svaka opruga ima propisano max opterecenje...to zna svako ko je narucivo sportske opruge nove, a ne kupovo po otpadima npr....
napisano prije 4 mjeseci - Jetta TDI: [quote='bucky_mb@yahoo' pid='1052379' dateline='1327265302']
[/quote]
Jbt ovo isto kao po BH cestama napisano prije 4 mjeseci - eLd1n: BRATE SAMO GUME ISPUSI,NEMA BOLJEG RJESENJA!!! :icon_cool::icon_cool::icon_cool: napisano prije 3 mjeseci i 3 sedmica
- YUgisa: Opruge slabo uticu na udobnost (barem u ovoj prici izmedju razlicitih modela, neverujem da ima razlike vise od 10-20%), mnogo vise uticu amortizeri... Ako kojim slucajem imas gasne, zameni ih za uljne... napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- duurma: [quote='eLd1n' pid='1059056' dateline='1328155143']
BRATE SAMO GUME ISPUSI,NEMA BOLJEG RJESENJA!!! :icon_cool::icon_cool::icon_cool:
[/quote]
onda trpi potrosnja i jos mnogo stvari napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica - eLd1n: Jedno dobijes,drugo izgubis ...to ti je tako ... :icon_smile: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica