Kako vratiti kilometrazu (kupljena nova inst. tabla na kojoj je veca kilometraza)
- nenad: Uzeo sam novu instrument tablu za Punta, ali je "donor" presao 60 000km vise od mog auta, pa me zanima kako to mogu vratiti? Znaci nije da nekoga hocu da zajebem i prodam mu auto sa laznom kilometrazom, vec jednostavno hocu svoju originalnu kilometrazu na novoj tabli. napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- pioneer_09: Nenade bilo je na forumu par tema ako se dobro sjecam. I kao jedini način su navodili taj da rastaviš sat, okreneš sebi koliko ti treba i ponovo sastaviš.
Sad ću potražiti teme.[hr]
http://www.bhtuning.com/vracanje-kilometraze-t-25058.html napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica - nenad: Ma kad je rastavis skroz, problem je vratiti kazaljke kako su bile. Bez obzira sto obiljezis polozaj, uvijek ima malih odstupanja pa moras par puta rasklapati da dostimas kazaljku za gorivo, brzinu... velika gnjavaza. napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- roki_actros: I ja sam rastavljao sat jer je sat koji sam kupio imao 100.000 km manje, pa sam sebi nastimao kilometarazu..Moze se sve vratiti kako je bilo, samo moras biti oprezan. napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- adi187: Ako ima kakav drugi nacin probaj, a sa tim rastavljenjam se ja ne bih zezao radije ostavi tako kako i jeste napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- MTR: busilica i ozezi :mrgreen: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- nenad: Moj Punto je preso 159 000 a na ovom je 219 000. Rastavljo sam vec jednom staru tablu i moro sam dostimavat 2x sve, fino sam zabiljezio pocetni polozaj kazaljki, ali opet nije to bilo to. Nesto mi se to ne radi na ovoj tabli, jako tesko sam je nasao i ne bi da je sjebem.
Mozda za sada ostavim ovako pa kad malo zatopli probati to pedantno uraditi i usput ofarbati i kazaljke da mi idu uz bijele podloge :icon_biggrin: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica - nenad: Znaci nista bez kompletnog rastavljanja? Ima li jos kakva opcija? napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
- raymo: Samo rastavljanje i oprezno sa kazaljkama:icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
- LSD: jesi cuo ti MTR-a :mrgreen: napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
- apdejt: Mali fakat, ja znam da je moj stari pricao da su na tristacu busilicom vracali kilometar sat. Sta znas Fiat je fiat, nabije je na kilometar sajlu i probaj ili radi ili ne. Cak mozes prvo probati na staroj tabli. napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica