kilometar sat
- s_dejan: imam problem sa kilometar satom nikako mi neradi kazaljka niti hoce da vrti kilometre.kad idem oko 70-80 km na sat odjednom proradi i radi sve ok nekih 5-10 min i opet stane.skidao sam sat gledao kontakte nazad nista nisam primjetio da je prljavo ili nesto.do cega moze biti? napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- emirEX_sa: za pocetak pokusaj sa zamjenom sajle i pinjona ako ti je mehanicki sat. ako ti se opet bude to desavalo onda ti je sat u kvaru.
polovan sat mozes na otpadu naci za nekih 40-50KM sajla i pinjon novo oko 20KM napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica - s_dejan: nije sajla nego je elektronika dali moze biti nesto sa masom.isao sam kod majstora (a kod nas ih nema bog zna sta) i rekao mu sta je problem i on govori da je sat u kvaru nebi radio nikako.e sada mozda jedino rijesenje da uzmem sad od nekoga pa pokusam sa drugim pa ako bude radio onda je do sata napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- emirEX_sa: znaci elektronac je. vidi moze bili los spoj ili los pinjon. elektricne satove imas samo na 1.6, 1.4 GT i 1.7TD motorima. pokusaj na otpadima samo postaviti sat da probas napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- AnDel: ma to je mana fiata ...vjerovatnije je da ti je el. pinjona, odi do otpada zamjenis probas, ako ne valja onda je do sata al mislim da je pinjon :icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- s_dejan: pokusacu sutra da promijenim pinjon pa cemo viditi rezultate napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- AnDel: [quote='s_dejan' pid='1062737' dateline='1328658481']
pokusacu sutra da promijenim pinjon pa cemo viditi rezultate
[/quote]
javi ako to rijesi problem :icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica