Farbanje unutrasnjosti farova
- nenad: Planiram ofarbati unutrasnjost farova u mat crnu. Na kratkom svjetlu imam socivo a na dugom ne.
Sada me zanima moram li ostaviti ovaj sjajni dio ispod dugih, ili mogu sve ofarbati u crno? hocu li izgubiti funkciju dugih ako sve ofarbam?
Sada su ovakvi:
[URL=http://www.zaslike.com/viewer.php?file=ctl1l64nxlm59z08mqst.jpg][IMG]http://www.zaslike.com/files/ctl1l64nxlm59z08mqst_thumb.jpg[/IMG][/URL]
Hocu ovako:
[URL=http://www.zaslike.com/viewer.php?file=juq80e1x1o6mnyxpf6h7.jpg][IMG]http://www.zaslike.com/files/juq80e1x1o6mnyxpf6h7_thumb.jpg[/IMG][/URL]
napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica - Nexus: Ostavi sjenilo ispod dugih jer ces izgubiti funkciju, nije ono dzaba ga tu fabrika postavila:icon_cool: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- enesss: e tako kako je uradjeno radi i ti , vazno je da sjenilo ostaje ne taknuto , usmjerivat ce svjetlost gdje treba bilo okolo crno , crveno , krom , kako god :icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- edo_benz: eto tako ko na toj drugoj slici uradi i sve 5 :icon_cool: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- nenad: Hvala svima :icon_cool:
Cime zalijepiti kada budem sastavljo far? Silikonom ili ??? napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica - edo_benz: silikon za sajbe nemoj stedit nikad nece popustit (nit ces ga kad vise otvorit :mrgreen:) moze i obicni u mene je trenuto obicni jer namjeravam ih otvarat napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- ArminM: ja sam lijepio onim providnim silikonom, i nisam nikad primjetio da mi far magli
doduse kod mene imaju i one kopce, ali i ono fabricko ljepilo nisam cistio, tako da ono fino uhvati, a silikonom popunim samo pri vrhu, da ne udje voda, prasina i slicno:icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica - enesss: diht masa , ili sirova guma , ........... ugrijes i sastavis , ako bi slucajno ponovo pomislio otvarati farove onda je lako :icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 2 sedmica
- nenad: Veceras sam otvorio jedan far, katastrofa, grijao sam i sve i opet mi je trebalo sat i po da ga otvorim, a kako cu zatvoriti ne znam ni sam :mrgreen: napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- edo_benz: vazno je otvorit :lol: :icon_cool: :icon_cool: napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- adi187: Cime si grijo obicnim fenom ili :icon_question: Stavi malo u rernu :mrgreen:
A drzi i obicni silikon kad se ravnomijerno nanese, i opet kad zatvoris far predjes po spoju i sa vanjske strane ja sam tako lijepio i nije pustalo :icon_smile: napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica - ArminM: [quote='adi187' pid='1076191' dateline='1330636221']
Cime si grijo obicnim fenom ili :icon_question: Stavi malo u rernu :mrgreen:
A drzi i obicni silikon kad se ravnomijerno nanese, i opet kad zatvoris far predjes po spoju i sa vanjske strane ja sam tako lijepio i nije pustalo :icon_smile:
[/quote]
tako sam i ja, i eno dobro sve napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica - pioneer_09: Ima jedna extra masa, koja drži do +180 stepeni :) Inače poskupa i rijetko gdje ima da se kupi. Ako budem imao nešto daću ti da to zalijepiš, jer tebi za to svakako ne treba puno. Samo je bitno ravnomjerno nanijeti :) napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- adams: moze i obicni silikon samo ravnomjerno nanijeti, samo je bitno ocistit staro ljepilo/silikon :) napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- nenad: Obicni sam fenom grijao, i napatio se pravo, nemam industrijski. Ne stavlja mi se far u rernu jer je plasticni, istopice se sav :mrgreen: Vidio sam na YT da tako rade, ali neka hvala.
A imam ljepilo/masu, sve je spremno, sutra cu da sastavim pa da vidim kako je ispalo. napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica - adams: [quote='nenad' pid='1076215' dateline='1330638271']
Obicni sam fenom grijao, i napatio se pravo, nemam industrijski. Ne stavlja mi se far u rernu jer je plasticni, istopice se sav :mrgreen: Vidio sam na YT da tako rade, ali neka hvala.
A imam ljepilo/masu, sve je spremno, sutra cu da sastavim pa da vidim kako je ispalo.
[/quote]
et' da si pitao ima li ko da posudi fen cccc djaba si se patio , s ovim mozes i jufke sushiti :):mrgreen::mrgreen:
napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica - nenad: [quote='adams' pid='1076227' dateline='1330639077']
[quote='nenad' pid='1076215' dateline='1330638271']
Obicni sam fenom grijao, i napatio se pravo, nemam industrijski. Ne stavlja mi se far u rernu jer je plasticni, istopice se sav :mrgreen: Vidio sam na YT da tako rade, ali neka hvala.
A imam ljepilo/masu, sve je spremno, sutra cu da sastavim pa da vidim kako je ispalo.
[/quote]
et' da si pitao ima li ko da posudi fen cccc djaba si se patio , s ovim mozes i jufke sushiti :):mrgreen::mrgreen:
[/quote]
Ako neko ima neka ponudi, ja se necu ljutiti, treba mi samo na 1 dan :)
napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica - bucky_mb@yahoo: 2 do 3 minute u rernu :icon_cool: silikonom crnim zalijepi. napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- nermin suljagic: OBAVEZNO JE DA AKO KORISTIS SILIKON OSTAVIS FAR NA LICE DA SE SUSI,jer ako ostavis sa licem na gore onda se ona odparavanja koja nastaju susenjem silikona nafataju na staklo i nemos ga skinuti razrjedjivacem,ostane isto ko magla...znaci kad budes lijepio samo licem na dole i neces imati nikakvih fleka....
napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica - adams: [quote='nermin suljagic' pid='1076386' dateline='1330681580']
OBAVEZNO JE DA AKO KORISTIS SILIKON OSTAVIS FAR NA LICE DA SE SUSI,jer ako ostavis sa licem na gore onda se ona odparavanja koja nastaju susenjem silikona nafataju na staklo i nemos ga skinuti razrjedjivacem,ostane isto ko magla...znaci kad budes lijepio samo licem na dole i neces imati nikakvih fleka....
[/quote]
potpis za ovo, zaboravio sam to napomenuti, ja sam to naucio na svojoj muci :mrgreen:, 24 sata u sobi neka se sushi, Nenad je dobio fen valjda nece Jufke sushit :), cekamo da vidimo sta ej uradio :)
napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica