muza: Znači motor je gti 2.0 8v,85 kilovata,115 konja....motor je 96'godina,oznaka motora je AGG...Motor je potpuno stock,ništa na njemu nije dirano,kao i ispuh...sve je orginal na autu....
Zanima me kako mu malo snage dodati,malo ga pojačati??koja je najbolja opcija?
volio bi ga dignuti bar na oko 130 konja,znam da je atmosferac i da je to teže
ako netko ima iskustva i prijedloge....
pare nisu problem,skupit će se nekako :lol: napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
enesss: npr
268° Schrick bregaste
remapiranje ....
vecina to radi s 2.0 8v , tona videa na netu
napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
bolc: Isplatnije mu je stavit Abf-a dobije više snage i približno para dođe:icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
muza: [quote='bolc' pid='1066458' dateline='1329223951']
Isplatnije mu je stavit Abf-a dobije više snage i približno para dođe:icon_wink:
[/quote]
a kad bi stavljao motor radije bi išao na 1.8T ....samo neznam je li velik problem to u tricu staviti....iako iskreno nisam baš planirao mjenjat motor još...
mislio sam neke preinake napraviti,npr.staviti neki drugi ispuh,neki čip ili tako nešto..samo neznam koliko to može pomoći ovom motoru napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
B.M - Floyd: Ma druze,sve ti je to nekako prespianje iz supljeg u prazno . Za tvoje auto,dakle 2.0 8v, kad bi radio chip u SM-u izaslo bi te sa Optimum chipom 200e odnostno sa Power chipom 250e ,a dobio bi tada 125 ks tj 131 ks sa Power. Isto tako sa preradam ispuha i slicnih stvari. Po meni ti je najbolji omjer ulozeno-dobiveno ABF motor,znaci 2.0 16v sa 150 kS,i zadvoljio bi sve tvoje potrebe za malo vise para. To je samo moje misljenje. napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
muza: [quote='B.M - Floyd' pid='1066471' dateline='1329225189']
Ma druze,sve ti je to nekako prespianje iz supljeg u prazno . Za tvoje auto,dakle 2.0 8v, kad bi radio chip u SM-u izaslo bi te sa Optimum chipom 200e odnostno sa Power chipom 250e ,a dobio bi tada 125 ks tj 131 ks sa Power. Isto tako sa preradam ispuha i slicnih stvari. Po meni ti je najbolji omjer ulozeno-dobiveno ABF motor,znaci 2.0 16v sa 150 kS,i zadvoljio bi sve tvoje potrebe za malo vise para. To je samo moje misljenje.
[/quote]
znači ne isplati se nikakve dorade raditi...to sam i mislio ....
ovakvo ću ga vozati jedno vrijeme pa ćemo vidjeti... i mislio sam da je najisplativija promjena motora
ali ovaj je motor u vrhunskom stanju,pa ga neću još izbacivati (bar još jedno vrijeme).iako bi volio da je malo jači.... napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
B.M - Floyd: Nisam rekao da se ne isplati.
Samo samo ti rekao da po meni ABF motor ti je najbolji omjer dobiveno-ulozeno i da sa njim neces fulat sigurno . A motor ti je vjerovatno kao i citav auto dosta ocuvan i ako je tako onda ti je tj motor kao sto kazes skupljaj pare za drugi motor. Da sam na tvom mjestu,cuvao bih originalan izgled auta sa sto bogatijom opremom a pod haubom da imam nesto dosta jako . :icon_wink: napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
muza: [quote='B.M - Floyd' pid='1066480' dateline='1329225734']
Nisam rekao da se ne isplati.
Samo samo ti rekao da po meni ABF motor ti je najbolji omjer dobiveno-ulozeno i da sa njim neces fulat sigurno . A motor ti je vjerovatno kao i citav auto dosta ocuvan i ako je tako onda ti je tj motor kao sto kazes skupljaj pare za drugi motor. Da sam na tvom mjestu,cuvao bih originalan izgled auta sa sto bogatijom opremom a pod haubom da imam nesto dosta jako . :icon_wink:
[/quote]
što se tiče vanjskog izgleda neće ništa biti promijenuto na autu,samo ću ga spustiti, a unutra imam neke sitnice,a što se tiče opreme auta,nema se šta više na njega staviti,jer ima sve i sve mu je orginalno...tako ni da tu neću raditi ništa posebno...
motor mu je u besprijekornom stanju,zato mi ga je malo i žao dirati....
najverovatnija opcija je da ću polako skupljati pare i onda u njega ubaciti neki motor,po mogućnosti oko 180 konja...
napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
B.M - Floyd: Pa eto onda mu fino ubacis VR6 2.8,174 ks,najblize tvojoj zamisli od 180 :icon_biggrin: :lol::lol::lol: napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica
Al_Galone: najlakse sto mozes uraditi je spustanje glave,4-2-1 izduvna grana, i remapiranje,sve to je trosak od nekih 1500KM
i imaces tu neku zeljenu snagu,
eh sad ti sam odluci da li je to tebi isplativo i da li ces podnositi da te opet svaka 16ka ostavlja bez problema :)
po meni isto bolje skupiti pare pa ABF ubaciti! napisano prije 3 mjeseci i 1 sedmica