mjenjac na polu zeza
- dado307: Pozdrav svima, kosto naslov kaze, sestrin polo 2006, 1.4 benzin, 5 brzina, auto skoro pa nikako nemogu ubacit u petu brzinu, nekad uspijem ali jako tesko... ostale brzine rade perfektno, nista ne zapinje, ne "grebe" itd... zna neko sta moze biti? mul-t-lock mu je ugradjen kod pete brzine, mozda mu on nesto smeta? dosao je ugradjen na autu, nisam imao nikakvih problema osim u zadnje vrijeme? ako imate preporucit kakvog dobrog majstora za mjenjace, sibajte :icon_wink: napisano prije 3 mjeseci
- dado307: gdje ste sad majstori silni :icon_question: niko nista :icon_rolleyes: napisano prije 3 mjeseci
- bogzagti: jesi rijesio kole ista dal ti nije losi sinhron bio jel ikad prije toga nekad kad ga saltas u 5 zagrebo ili da osjetis na rucici da podrhtava kad ga saltas ? jer ako je sinhron onda ga neces usaltat kod mene u golfa rikverc otkida i druga dok je hladan sad kad je gusce ulje :icon_wink: napisano prije 3 mjeseci
- dado307: nisam nikad prije imao nikakvih problema s petom, u zadnje vrijeme nece nikako, tj. jako tesko... napisano prije 3 mjeseci
- rs6: ako ostale idu glatko, a peta krci, onda je sinhron, ako onako nesto zapinje treba pogledat' moguce je da i multlock zeza, ili sajle / poluge ( zavisi sta je )
ps.
@bogzagti - rikverc ti nema sinhron ! napisano prije 2 mjeseci i 4 sedmica - dado307: hvala drug, nista za koji dan ide majstoru pa cemo vidjet sta je... pozz napisano prije 2 mjeseci i 4 sedmica
- ChiChaK: pa sha bi jesi li sha rijeshio? napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- dado307: nisam drug nemam sad bas vremena za hodat po servisima, auto se ne voza svakako... cim rijesim javim sta je bilo napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- RS TURBO: Druze ne valjaju ti poluge, tacnije negdje se na nekoji polugi potrosila plastika, to hoce na VW. Tako je bilo jednoj trici kad sam mjenjao lamelu i kad sam sastavio posto su poluge otkacivane pa vracane taman je to bilo dovoljno i sve super ali nece u prvu da ga j**** :lol: ne krci ma nista samo kao da je nema, kao da nema tu brzine i kad sam pogledao poluge na jednoj kugli se potrosila bila plastika pa isla u koso umjesto pravo ( ne sjecam se tacno koja je) i otisao na otplad i nasao istu i stavio i u prvu ide smao tako :mrgreen: Provjeri poluge i sajle da nije na nekoj dobila lufta i slicno. napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica
- dado307: hvala drug puno, cim odvucem auto na servis bicete obavijesteni sta je u pitanju, pozz :icon_wink: napisano prije 2 mjeseci i 3 sedmica